RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Готують аферу із внесками: Тимошенко попередила про небезпеку ініціатив влади щодо пенсій

Глава партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що ініціатива "Слуг народу" щодо можливої ліквідації державного Пенсійного фонду є одним з "елементів афери з метою привласнити пенсійні внески громадян",

Про це заявила голова партії "Батьківщина" в ефірі телеканалу "НАШ".

Вона зазначила, що більшість пенсіонерів отримує виплати нижче прожиткового мінімуму, при цьому влада намагається "скинути з себе зобов’язання перед літніми українцями".

"Президентська монобільшість внесла в парламент законопроєкт про створення приватних пенсійних фондів. Зрозуміло, що сьогодні в ситуації беззаконня українці скоро не знайдуть ні фондів, ні своїх пенсійних внесків. І доведеться за ними ганятися по всьому світу. По суті влада хоче уникнути перерахунку пенсійних виплат, враховуючи інфляцію та коливання курсу національної валюти. І привласнити та "роздерибанити між своїми" гроші людей. Цього не можна допустити", – підкреслила Тимошенко.

Вона наголосила, що "суспільству час дати реальну оцінку діям влади".

"Сценарій, спрямований на розпродаж ресурсів, землі, стратегічної власності є неправильним й антинародним. На жаль, президент не збирається змінювати цю політику. Але нам, українцям, курс потрібно міняти негайно. Треба зупиняти колонізацію України, починати піднімати українську економіку, ставити ресурси на службу громадянам. Вірю, що в Україні все буде добре, хоч сьогодні складно і знову "гребуть" не в ту сторону. Маємо бути свідомими і стійкими до викликів. Ми знаємо, що в України залишається шанс стати сильною країною, але треба захистити право людей мати країну, землю та успішне майбутнє", – резюмувала Юлія Тимошенко.