RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Зміна лідера в "Голосі" привела до формування позиції і можливості зростання рейтингу - експерт

Зміна лідера в партії "Голос" дає простір для зростання рейтингу у політичної сили.

Таку думку висловив політичний експерт Тарас Семенюк, коментуючи акцію партії "Голос" - автомітинг під ОП, який був покликаний зупинити можливу здачу національних інтересів під час переговорів в ТГК в Мінському форматі через скайп-зв'язок.

"Голос" креативно підійшов до акції в умовах коронавірусу, розуміючи, що масові акції неможливі. Це була єдина партія, яка організувала протест, зробивши його в автомобілях, не наражаючи людей на небезпеку. Партія змогла продемонструвати громадянську позицію, і ще раз звернути увагу суспільства, що ОП веде політику на межі з переходом за "червоні лінії", здачі державних інтересів і можливої кристалізації бойовиків як суб'єкта конфлікту, що може призвести до міжнародного визнання не російської агресії, а внутрішнього конфлікту", - вважає політолог.

Політичний експерт зазначає, що партія "Голос" після того, як її очолила Кіра Рудик, набрала динаміку і змінила зовнішню риторику, отримавши чітку позицію, що найближчим часом може привести до зростання рейтингів і збільшення електоральної бази.

Семенюк підкреслює, що попередня акція під ОП теж була очолена партією "Голос" проти "мінської зради".

За словами експерта, нова очільниця демонструє якісний і ефективний результат в регіонах, готуючи партію до участі в місцевих виборах.

Наостанок Тарас Семенюк додає, що зміна лідера йде партії на користь. З одного боку, Вакарчук показує, що це не партія лідерського типу, як наприклад "ЄС", де головну скрипку грає виключно Порошенко, і не "Слуга народу", де без Зеленського рейтинг і структура взагалі не можливі.

"Голос" - це партія, в якій можуть бути різні лідери, які доповнюють один одного. Меседжі, які були на виборах про те, що це партія сильної команди, зараз демонструються на практиці", - вважає політолог.