RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Фірма нардепа Негулевського отримала від Миколаївської ОДА 20 млн грн на дороги

Управління інфраструктури Миколаївської ОДА віддало відразу 7 тендерів сумою майже 20 млн грн на експлуатаційне утримання доріг компанії "Софія Граніт", кінцевим бенефіціарним власником якої є мажоритарник з Миколаївської області Ігор Негулевський (фракція "Слуга народу").

Це випливає з розслідування програми "Watchdogs" на Прямому каналі, повідомляє "Обозреватель".

"Після обрання Ігоря Негулевського в парламент, компанія "Софія Граніт" раптом стала одним з фаворитів-підрядників будівництва доріг на Миколаївщині", - йдеться в публікації.

Як видно з бази YouControl, в порівнянні з попередніми роками "Софія Граніт" продемонструвала колосальне зростання кількості і сум замовлень.

До вересня 2019 року компанія займалася хіба що поставками щебеню і ямковим ремонтом. А з вересня і до сьогоднішнього дня отримує тендерів на суму понад 25 млн гривень. При цьому зростають не тільки суми, але і рівень замовлень - тепер послугами "Софія Граніт" користуються не тільки сільські ради, а й обласні.

При цьому в компанії працює всього 10 людей, включаючи директора і головного бухгалтера.

Журналісти продемонстрували один з договорів, згідно з яким оплата за послуги "Софія Граніт" має надійти після надання акту виконаних робіт, які повинні завершиться до 31 березня 2020 року. При цьому Служба автомобільних доріг в Миколаївській області при сумі замовлення в майже 20 млн гривень, за січень-лютий вже встигла перерахувати компанії Негулевського 7 млн.

"Не дивлячись на весь сюрреалізм вищеописаного, головна частина дорожнього кошмару попереду. Справа в тому, що дороги Миколаївської області, після ремонту компанією Негулевського взагалі не змінилися на краще", - зазначається також у публікації.