RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Залишиться у власності українців: Тимошенко заявила про продовження боротьби проти ринку землі

Партія "Батьківщина" продовжуватиме боротьбу за право українців володітиземлею та не дозволить владі віддати їїміжнародним спекулянтам в обмін на запозичення. Партія планує звернутись до Конституційного суду.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час виступу в парламенті перед голосуванням за постанови, що скасовують закон про продаж землі.

"Команда "Батьківщини" внесла у Верховну Раду десять постанов, які мали скасувати голосування за закон про розпродаж земель сільськогосподарського призначення. Потрібно не розбазарювати ресурси, а консолідувати їх в руках України. Але президентом Зеленським, його урядом та більшістю в парламенті прийнято рішення, в обмін на одноразовий кредит від МВФ у декілька мільярдів гривень, продати сільськогосподарську землю та стратегічну власність. Так інші країни не живуть", – наголосила Юлія Тимошенко.

Тимошенко вважає, що влада позбавляє теперішні та майбутні покоління землі продовольчої безпеки, мільйонів робочих місць і великих валових внутрішніх доходів до державного бюджету.

"У президента ніякого пієтету до українських національних інтересів немає. У нього є шанс увійти в історію України не як запроданець, не як зрадник національних українських інтересів, а як президент, який відстоює Україну. Накладіть вето на закон про розпродаж сільськогосподарської землі, і Ви, можливо, виконаєте єдину свою позитивну місію на цій посаді", – закликала Юлія Тимошенко.

Голова партії наголосила, що кожен, хто причетний до продажу країни, понесе кримінальну відповідальність. Крім того, зауважила Юлія Тимошенко, "Батьківщина" подасть звернення до Конституційного суду, де закон з великою ймовірністю скасують.

"Рано чи пізно, коли Зеленський повернеться в "95 квартал", ми проведемо всенародний референдум і запровадимо земельний устрій, який зробить Україну провідною аграрною державою! Я вірю, що Україна залишиться з сільськогосподарською землею, з незалежністю та суверенітетом!" – резюмувала Юлія Тимошенко.