RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Влада намагається узаконити корупцію: Тимошенко прокоментувала економічні зміни до бюджету

Змінюючи державний кошторис, влада намагається легалізувати корупцію на мільярди гривень, тому проекти про це можна назвати"ліцензією на корупцію і мародерство".

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час виступу на позачерговому засіданні парламенту.

"З дохідної частини бюджету вилучають майже 120 млрд гривень. Парламенту пропонують просто визнати їхнє зникнення, заплющивши очі на те, як саме вони зникли. Це сума, яка, по-перше, вдвічі перевищує створення Фонду по боротьбі з інфекцією та епідемією. По-друге – це половина Пенсійного фонду України за обсягом грошей", – обурилася Юлія Тимошенко.

Голова "Батьківщини" переконана, що такими змінами бюджету влада намагається легалізувати корупцію на митниці та податковій, які вдалося викрити ексміністру фінансів Ігорю Уманському.

"Уманський сказав, що в середньому за квартал внаслідок корупції бюджет недораховується 30 млрд гривень. Це якраз і є ці 120 млрд гривень за рік. Він не просто викрив оборудки, він доповів президенту, прем’єр-міністру, уряду – він виступив публічно і подав матеріали до прокуратури, НАБУ та СБУ. Влада на це заплющила очі і пропонує те саме зробити депутатам. Треба казати правду – на розгляд парламенту винесли бюджет знищення України", – зауважила голова партії.

Юлія Тимошенко впевнена, що криза не дає дозвіл владі наживатися на біді людей, прикриваючи махінації можновладців епідемією. Тому, переконана лідер партії, перш ніж ухвалювати зміни до бюджету, потрібно переконатися в їх обґрунтованості.

"Країну оббирають, але відповідальних немає. Не звільнений головний податківець, не звільнений головний митник. Замість цього, план по доходах просто зменшують на 120 млрд гривень", – зазначила лідер "Батьківщини".

Юлія Тимошенко запропонувала президенту та керівництву уряду зібратися з лідерами фракцій, щоб вислухати колишнього міністра.

"Не можна голосувати за будь-який закон, поки ми не переконаємося, що в ньому немає корупційних складових", – наголосила Юлія Тимошенко.