RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Міністр фінансів Марченко хоче поставити главою ДПС соратника міністра-втікача Захарченко - ЗМІ

Міністр фінансів Сергій Марченко лобіює призначення на пост глави Державної податкової служби (ДПСУ) Олексія Любченка, який тісно працював з чиновниками часів Віктора Януковича Віталієм Захарченком та Олександром Клименком, які ховаються в РФ.

Про це повідомляє "Главком".

"Марченко не бачить можливості спрацюватися з нинішнім главою ДПСУ Сергієм Верлановим, який вважається креатурою уряду Гройсмана за Порошенка. Марченко доводить президенту Володимиру Зеленському, що Верланов не справляється з ситуацією, що Податкова служба загрузла в проблемах корупції і на його місце потрібна жорстка людина і це Любченко", - пише ЗМІ з посиланням на джерела в Офісі президента і Держфіскальній службі.

Більш того, Марченко вже встиг зводити Олексія Любченка на зустріч в офіс президента.

"Для узгодження кадрової перестановки Марченко навіть влаштував "оглядини" в Офісі президента, але поки рішення по кандидатурі не прийнято", - зазначило джерело в ОП.

Олексій Любченко з 1999 по 2003 працював першим заступником голови податкової адміністрації в Кіровоградській області, а з 2003 по 2005 - очолював податкову адміністрацію Черкаської області. У 2005 році Любченко пішов з податкової та працював заступником голови Кіровоградської ОДА. Уже у 2009 році Любченко повернувся в податкові органи і зайняв посаду заступника голови ДПА.

Після перемоги Віктора Януковича на виборах Любченко зберіг пост за нового головного податківця і главі МВС Віталії Захарченку. Працюючи на посаді заступника голови ДПС, Любченко налагодив співпрацю і взаєморозуміння з Віталієм Захарченко, який був його керівником. При цьому знайомі з Захарченко вони були раніше, коли працювали в областях.

Коли Захарченко пішов, Олексій Любченко залишився на місці і деякий час передавав свій досвід по організації "ефективного оподаткування" Олександру Клименку, який очолив Міністерство доходів і зборів.

З грудня 2012 року по листопад 2014 Любченко був помічником на платній основі народного депутата самовисуванця від Черкаської області та колишнього податківця Віктора Тимошенко.

У 2015 році Олексій Любченко намагався очолити ДФС, але безуспішно.