RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Вбиває кілька зайців: експерт вказав на важливий нюанс зі скандалом навколо мера Черкас

Мер Анатолій Бондаренко введенням передчасного ослаблення карантину через коронавірус в Черкасах, намагається таким чином створити собі "подушку безпеки" на найближчих місцевих виборах.

Таку думку в колонці на "Апострофі" висловив політичний експерт МЦПД Ігор Петренко.

"Ми ще не пройшли пік захворювання, отже дії мера є дещо передчасними і політично вмотивованими. Але наближаються місцеві вибори, йому потрібна підтримка – і він одразу убиває декілька зайців. По-перше, він борець з несправедливістю. По-друге, він дає людям можливість працювати і заробляти. Крім того, мерам треба переобиратися. Вибори пройдуть в ситуації економічного спаду, підвищення безробіття, зменшення бюджетних надходжень. Всіх собак повісять на нього. А може зараз Київ позакриває, все що повідкривали на місцях. Але мер "зачекінився", він показав – "я дбаю про людей, а центральна влада погана. Герегам (Олександр і Галина Гереги, які володіють компанією "Епіцентр К", - "Апостроф") вони дозволяють, а вам не дозволяють. Я ваш захисник, а вони й надалі заграють із олігархами", - написав він.

За його словами, зараз фактично йде боротьба за те, хто стане на чолі виходу з карантину.

"Ми можемо побачити це і на загальнонаціональному рівні - політики роблять заяви типу "а в Європі вже зміни, давайте орієнтуватися на них". Те ж саме відбувається і на місцях", - додав він.

Детальніше про те, до чого призведе протистояння між мером Черкас Анатолієм Бондаренком та Офісом президента, читайте в матеріалі "Апострофа": Крутий чувак з Черкас: де влада знову допустила помилку.