RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Влада все покриває: Рабинович закликав розкрити правду про справи Майдану

Українці мають право знати, що насправді сталося під час подій Майдану.

Про це заявив народний депутат України, співголова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович під час марафону до Дня Перемоги на каналі ZIK.

"Як нам можуть розповідати, що дивізія СС "Галичина" є проукраїнською, коли її солдати присягали Гітлеру, коли пособники фашизму бомбили українські міста? Сьогодні кожен може відкрити інтернет, зайти в архіви і почитати, як все було насправді! Насправді колосальна німецька машина, яка за кілька тижнів до цього поклала Францію, поклала всю Європу, увірвалася до нас - і тоді здавалося, що все буде зметено. Але тут-то вони і прорахувалися. завдяки героїзму радянських солдатів, завдяки тому, що вони один за другим, герой за героєм спочатку затримали, потім зупинили, а потім вже і погнали до Берліну фашистів, ця війна була виграна. Ось найважливіший урок, який всі ми повинні засвоїти: будь-фашизм закінчується одним і тим же - він закінчується на руїнах Рейхстагу", - зізнався політик.

Він вказав на можливу змову влади з правоохоронними органами та органам слідства з питання розслідування справ Майдану.

"Ми бачимо тих, хто не відповідають за свої злочини, а пишаються ними. Ми бачимо владу, яка це покриває. Ми бачимо правоохоронні органи, які офіційно заявляють, що не можуть з усім цим боротися, щоб не викликати народного хвилювання. Якщо генеральний прокурор каже, що не може притягнути до відповідальності вбивцю, тому що це масові заворушення, значить, ми повинні чесно собі сказати: держави не буде, а нами правлять ті, хто вбивають, і порядку не буде, тому що всі бояться. коли колишній генпрокурор Шокін каже, що не можна розповісти правду про Майдан, тому що це викличе шок у людей, тоді, вибачте мене, ми живемо в державі брехні", - обурився парламентарій.

Разом з тим співголова "Опозиційною платформи - За життя" застеріг: створення спеціальної ради при президенті, який буде супроводжувати кримінальні справи проти учасників Майдану і ветеранів АТО / ООС, може підмінити правосуддя.

"Оголосили, що при президенті створюють Раду ветеранів і активістів, що буде обговорювати і вирішувати кримінальні справи. Наскільки я розумію, суди скасовуються, і правосуддя здійснюватимуть активісти, можливо, націонал-соціалістичного толку. Активісти футбольних клубів оголошують: якщо будуть судити вбивцю, то ми вийдемо на вулиці і розберемося з цим... так з'явився фашизм в Німеччині, так він піднімає голову в Україні ... Як можна таке допускати?" - підсумував Вадим Рабинович.