RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Суперечить Конституції: Тимошенко пояснила, чому "Батьківщина" голосувала проти "банківського" закону

Так званий "банківський" закон №2571-Д, який протягнула президентська монобільшість, у "Батьківщині" називають злочином проти суверенітету України. Фракція "Батьківщина" не підтримала його.

Про це заявила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час виступу у Верховній Раді.

"Закон не проти Приватбанку, цей закон суперечить суверенітету України. Цим документом український народ позбавляють права управляти Національним банком, а Національний банк позбавляють конституційного обов’язку підпорядковуватися рішенням суду. Цей закон, по суті, оголошує амністію тим, хто управляв Національним банком, тим, хто управляв Фондом гарантування вкладів, – вони залишаться безкарними, а людям не повернуть ні копійки, бо все вже вкрадено", – обурилася Юлія Тимошенко.

У свою чергу, заступник голови партії "Батьківщина" Сергій Власенко зауважив, що згідно з законом №2571-Д Національний банк намагаються вивести з-під юрисдикції українських судів.

"Згідно з цим законом у нас з’явиться такий учасник судового процесу – супервідповідач, Національний банк, який отримає низку прав, що значно більші за всі права позивачів в країні. Суди будуть зобов’язані керуватися висновками Національного банку при розгляді справ. Очевидно, що цей закон антиконституційний", – зазначив Сергій Власенко.

Голова "Батьківщини" наголосила, що "банківський" закон порушує 11 статей Конституції України. Тому, переконана Юлія Тимошенко, після голосування документ буде скасовано рішенням Конституційного суду.

"Можливо, МВФ і ляльководи не знають, що після прийняття закону, він буде скасований у Конституційному суді. Ми будемо обов’язково підписувати звернення до Конституційного суду, щоб більше нікому навіть на думку не спало такі закони ухвалювати", – запевнила Тимошенко.

Юлія Тимошенко нагадала, що фракція "Батьківщина" подала окремий законопроєкт щодо Приватбанку, але його "слуги народу" навіть не розглядали.