RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Шокін звернувся до Зеленського щодо розслідування справи Байдена

Оприлюднення записів розмов з голосами, схожими на голоси Порошенко і Байдена, дає надію на неупереджений розгляд справи проваджень щодо колишнього віце-президента США Байдена за заявами Віктора Шокіна і відновленню законних прав екс-генпрокурора в них.

Про це заявив в Facebook адвокат екс-генпрокурора Олександр Тешелецький, опублікувавши копію звернення Шокіна до президента України.

На думку адвоката, резонанс записів може посприяти розслідуванню справ проти Байдена і відновленню законних прав Шокіна в них.

"Народний депутат Андрій Деркач оприлюднив записи розмов, на яких "голоси Порошенко і Байдена" обговорюють справи, які розслідувалися в Генпрокуратурі за часів Віктора Шокіна. Нагадаю, що кримінальні провадження у його заяві гальмуються ДБР і ОГПУ, незважаючи навіть на рішення судів. Резонанс, який отримали записи (навіть президент згадав їх на прес-конференції) дає надію на неупереджене розслідування проваджень щодо колишнього віце-президента США Байдена і поновлення законних прав Шокіна в них", - зазначив Тешелецький.

Він підкреслив, що Шокін ще раніше звертався до президента.

"Віктор Шокін вважає, що тривале неналежне розслідування виробництв з його заяв має ознаки цілеспрямованої, узгодженої, умисної поведінки окремих працівників правоохоронних органів, грубо порушує його законні права та інтереси і завдає шкоди міжнародному авторитету України. У зверненні до президента Шокін просить Зеленського, як гаранта Конституції, особисто розібратися з фактами невиконання судових рішень щодо нього, забезпечити притягнення винних до відповідальності та вжити заходів щодо відновлення його прав", - повідомив він.

19 травня народний депутат Андрій Деркач оприлюднив записи розмов з "голосами, схожими на Порошенко і Байдена", на яких обговорюється відставка Шокіна в обмін на 1 млрд дол гарантій США і підвищення тарифів замість 75 на 100%. Записи розмов, які відбулися в кінці 2015 і протягом 2016 року екс-президента України Порошенка з екс-віце-президентом США Байденом і екс-держсекретарем Керрі, були передані нардепу журналістами.

12 травня адвокат Шокіна Олександр Тешелецький зазначив, що Державне бюро розслідувань і Офіс генпрокурора не виконали ряд судових рішень щодо реєстрації та розслідування злочинів, про які заявляв Шокін, - за фактом протиправних дій щодо Шокіна з боку Байдена. Адвокат розповів, що протягом трьох місяців після звернення про вчинення злочинних дій не було проведено жодних слідчих дій.

Тешелецький зазначив, що є підстави для надання Шокіну охорони в зв'язку з оприлюдненою ним інформацією про тиск Байдена.

"Життю Шокіна може загрожувати небезпека, держава повинна ініціювати забезпечення його охорони ... Вважаємо, що є достатньо підстав для цього", - сказав адвокат.