RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Владі потрібно думати про робочі місця з адекватною зарплатою, а не про кредити МВФ - нардеп Плачкова

Українській владі слід приділяти більше уваги створенню робочих місць з адекватною зарплатою, а не намагатися отримати чергові кредити від Міжнародного валютного фонду, які підуть на виплати попередніх боргів.

Таку думку висловила народний депутат від "Опозиційною платформи - За життя" Тетяна Плачкова в Facebook.

"6000 гривень - чи достатньо цієї зарплати, щоб нормально жити в Україні? Президент вважає, що так. І він, і прем'єр хваляться планами зі створення сотень тисяч робочих місць саме з такою зарплатою. Ось тільки коли - невідомо", - написала парламентарій.

Вона також зазначила, що все, включаючи розмір зарплати, оцінюється в порівнянні.

"Можливо, президент порівнює з мінімальною пенсією в 1658 грн. Тоді 6000 - свято. Але якщо порівняти з зарплатою членів наглядових рад державних підприємств і чиновників в сотні тисяч, а ще й зіставити з комуналкою, зростанням цін на продукти, ліки і повним подорожчанням життя, зрозуміло, що 6000 - зовсім не гроші. Ось-ось - і Україна отримає черговий транш від МВФ. по крайней мере, так обіцяють у владі. Однак підуть ці гроші не на розвиток, і навіть не на проїдання. Вони підуть на оплату відсотків по кредитними зобов'язаннями, які вже існують", - нагадала політик.

Вона запитала про велику кількість боргів країни, а також про значний дефіцит держбюджету і чому влада і далі їх нарощує.

"Чому з західними партнерами, ви не домовляєтеся про реструктуризацію боргу? Суми, які ви вважаєте достатніми для життя, насправді мізерні. Для країни, де Мінсоцполітики прогнозує зростання бідності до 45%, думати слід про робочі місця з адекватною зарплатою. Для цього потрібно розвивати економіку, виробництво, великі підприємства і не вивозити за безцінь дорогоцінний українську сировину", - резюмувала Тетяна Плачкова.