RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Наливайченко заявив, що Деркача депортували з Росії в 2017 році - документ

Народний депутат Андрій Деркач був депортований з Росії в 2017 році.

Про це заявив екс-голова СБУ Валентин Наливайченко, повідомляють "Українські новини".

Коментуючи питання про "руку Москви" в "плівках Деркача", він зазначив, що ситуація складніша, ніж її подають.

"Що стосується "руки Москви", то знаю, і є документи, що Андрій Деркач був депортований з Росії. Це зробила російська влада в 2017 році. За "дивним" збігом обставин депортували і заборонили в'їзд в Росію Деркачу після того, як ГПУ, на підставі його заяви, відкрила провадження щодо посадових осіб НАБУ за фактом втручання у вибори президента США", - повідомив Наливайченко.

За його інформацією, люди, які передавали "плівки" Деркачу, знаходяться в Україні.

"Наскільки мені відомо, люди, які передавали ці плівки Деркачу для оприлюднення, хотіли привернути увагу до корупції на високому рівні саме в української влади. Ці люди в Україні", - зазначив Наливайченко.

Екс-голова СБУ наполягає, що записи повинні бути розслідувані правоохоронними органами.

"Наполягаю на створенні слідчої комісії в парламенті. У своїй діяльності доклав багато зусиль для виявлення корупційних схем Порошенка, в тому числі і в оборонному секторі, і передавав інформацію про угоди Свинарчука і Ко правоохоронцям", - заявив Наливайченко.

Він підкреслив, що тимчасова слідча комісія ВР з цього питання потрібна, але не з назвою "плівки Байдена і Порошенко". Ця комісія повинна розслідувати корупцію оточення Порошенко.

Журналісти звернулися за коментарем до народного депутата Андрія Деркача. У відповідь він прислав копію документа про заборону на в'їзд в Російську Федерацію.

19 травня Андрій Деркач оприлюднив записи розмов з "голосами, схожими на Порошенка і Байдена". На записах обговорюється відставка Шокіна в обмін на 1 млрд дол гарантій США і підвищення тарифів замість 75 на 100%.