RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Facebook заблокував сторінку Рабиновича за заклики боротися з нацистами

Модератори соціальної мережі Facebook заблокували особистий і громадський акаунти народного депутата України, співголови політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадима Рабиновича.

Про це повідомив журналіст Володимир Кацман в Facebook, передає РБК-Україна.

"Офіційна причина - публікація, пов'язана з прагненням депутата Рабиновича змусити державних мужів виконати рішення суду про визнання символіки дивізії СС "Галичина" незаконною - і прибрати з території України численні пам'ятники і пам'ятні знаки з подібною символікою", - розповів журналіст.

Кілька днів тому народний депутат Вадим Рабинович направив депутатські звернення прем'єр-міністру України Денису Шмигалю і голові Національної поліції України Ігорю Клименку, в яких нагадує, що офіційні особи держави зобов'язані виконати законне рішення Окружного адмінсуду міста Києва з приводу нацистської символіки.

"Звісно ж дуже дивним, якщо не сказати більше, що "український Цукерберг" - модератор соціальної мережі Facebook - побачив якесь порушення норм мережі в заклику про виконання абсолютно законного рішення Апеляційного суду з приводу нацистської символіки", - написав Володимир Кацман.

Він додав, що друзі, колеги і співробітники Вадима Рабиновича, побачивши в цьому рішенні керівництва Facebook атаку на свободу слова, всіляко намагаються відновити справедливість.

Звернемо увагу, що це вже не перше блокування Facebook-сторінок Вадима Рабиновича.