RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

"100 днів Уряду": міністр Чернишов прозвітував про роботу Мінрегіону та назвав пріоритети

У Мінрегіоні відбулась прес-конференція міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова "100 днів уряду - звіт Мінрегіону".

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Міністр розповів про досягнення Мінрегіону. Олексій Чернишов зазначив, що серед завдань Мінрегіону – регіональний розвиток, реформа ЖКГ, ліквідація ДАБІ, пришвидшення децентралізації - завершення узгодження перспективних планів областей, які стануть основою адміністративно-територіального устрою і на основі якого відбудуться місцеві вибори. Міністр нагадав, що уряд підтримав проєкти щодо утворення районів, після ухвалення яких 490 районів трансформуються у 129.

Міністр зупинився на реалізації програми президента "Велике будівництво".

"Програма має на меті реалізацію 600 об’єктів соціально-економічної інфраструктури. Це 100 шкіл, 100 садочків, 100 об’єктів спортивної інфраструктури, які плануємо ввести в експлуатацію цього року. Також будівництво 220 приймальних відділень в лікарнях та будівництво доріг. Джерела фінансування програми: Державний фонд регіонального розвитку та місцеві бюджети. Нам вдалося зберегти фінансування ДФРР після секвестру бюджету і з травня проєкти фінансуються… Працює група фахівців, які інспектують області щодо реалізації проєктів. Впевнений, що програму буде виконано в строк.Такі об’єкти – це те, що громадяни можуть побачити і оцінити", – повідомив він.

Олексій Чернишов наголосив, що відвідує області, щоб побачити динаміку виконання робіт.Він уже відвідав 7 областей з 24 і не планує обмежитись одним візитом до кожної області.

Серед пріоритетів на майбутнє міністр назвав підвищення інвестицій в будівельну галузь.

"Коронакриза мала великий вплив на інвестиційну привабливість будь-якого сектору економіки. Ми працюємо над реформуванням містобудівної галузі та архітектурно-будівельного контролю, чинником, що може дати оцінку ефективності реформ є збільшення інвестицій, зокрема іноземних, в будівельну галузь. Мета – збільшити об’єми будівництва в країні. Це буде крок вперед, який створить робочі місця, збільшить зарплатню в галузі. Галузь "підштовхне" споріднені галузі. Кроки, які робить міністерство сьогодні, будуть матиекономічні важелі оцінки в найближчому майбутньому", – сказав він.

Ще одним важливим напрямком діяльності Мінрегіону він назвав регіональний розвиток.

"Міністерство працює над Національною стратегією регіонального розвитку до 2027 року. Окрема увага приділяється розробці регіональних стратегій областей. Ми вирішили їх зробити більш зрозумілими, визначити пріоритети розвитку кожного регіону. Це дасть змогу направляти фінансування саме на реалізацію пріоритетних напрямків", – зазначив Чернишов. Так, якщо регіон вирішив розвивати агротехнології, туризм і ІТ-галузь, то держава допоможе, якщо регіон довів, що має необхідну базу.

Очільник Мінрегіону наголосив, що міністерство відповідальне за життєво важливі напрямки діяльності, за якими робить багато кроків вперед. Але попереду їх має бути ще більше, "тож зупинятись ніколи – потрібно працювати".