RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

"Перетворюють країну на божевільню": Рабинович висловився про нову програму Кабміну

Співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович заявив, що українці знаходяться "в божевільні, в якій заправляє прем'єр-міністр, який не може керувати країною".

Таку думку він висловив в інтерв'ю телеканалу "112 Україна".

Політик ознайомився з новим варіантом програми Кабміну і заявив, що нею "можна пишатися".

"У ній стало більше на три сторінки тексту, з'явилися малюночки! Тепер там написані передвиборчі обіцянки "слуг народу", які ніхто виконувати не збирається. Її вони знову подали на розгляд Ради. "Слуги" не зможуть відмовитися від пунктів своєї програми і вчинити так, як з попереднім варіантом "програми" Кабміну - не затвердити її у всіх комітетах", - обурився Вадим Рабинович.

Народний депутат зауважив: незважаючи на всі обіцянки, "влада збирається підвищувати тарифи, віддавати МВФ доходи, скорочувати кількість шкіл і лікарень".

"Не дивлячись на те, що і президент, і прем'єр-міністр, і міністр охорони здоров'я сказали, що реформа Супрун - це божевілля, вони кажуть: "Ми її продовжуємо!"- нагадав він.

Співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" підкреслив, що програму уряду, в якій "немає нічого для людей, а все для МВФ", підтримувати не буде.

"Слугам народу" він запропонував вчинити так: "Напишіть чесно, що Україна "віддана на поталу" МВФ. Вони "викачують кров" з України, вбивають перспективи. Ще при розвалі Радянського Союзу Україна була найпотужнішою республікою, а сьогодні сама злиденна".

Прокоментував Вадим Рабинович і політичні кроки влади.

"Головна мета влади - нагнітання антиросійської риторики. Вони хочуть забрати мову і культуру у тих, хто говорить не українською. Згадайте, як нам говорили: "ми знищимо Росію санкціями...". Хочу сказати, що "задавлена санкціями" Росія купила на 3 млрд облігацій в США. А ми за 3 млрд країну продали, землю віддали, людей вбиваємо тарифами і толку ніякого!" - обурився нардеп.

"Нам дали всього 2,2 млрд "під відсотки". Ми працювали з країнами СНД, які були найкращим ринком збуту для нашої продукції, а тепер нам сказали, що будуть працювати з Європою. У нас є квоти на експорт в ЄС меду, які ми вичерпали за січень. Навіщо нам така Європа?!" - задався питанням політик.

"Люди, які керують країною, не розуміють, що з владою робити. Міністри юстиції радіють 100 тис доходах в казну за рахунок створення VIP-камер в тюрмах, підносячи як найвище досягнення влади! Якщо вони створюють комфортабельні камери в тюрмах, то розуміють, чим закінчать", - резюмував Вадим Рабинович.