RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Долю країни мають вирішувати люди: Тимошенко представила альтернативний проект про референдуми

Україні потрібен закон, який забезпечить громадянам реальну можливість брати участь в управлінні державою.

Про це заявила Юлія Тимошенко під час представлення у Верховній Раді, внесеного "Батьківщиною" законопроєкту №2182 "Про всеукраїнський референдум".

"Влада має слухати людей і виконувати їхню волю, а не відтискати їх на узбіччя управління країною, як це було досі, коли українців використовують кожну виборчу кампанію, а коли вона закінчується, про них просто забувають. У нас інтелектуальний народ, інтелектуальна нація, і якби ми здатні були долучити людей до управління країною – це був би унікальний потенціал, який дав країні можливість підніматися", – зауважила лідер "Батьківщини".

Юлія Тимошенко переконана, що в країні не було закону про референдум, бо "він заважав би владіпроводити чужі інтереси через парламент, уряд, бо референдум точно не схвалив би 90% того, що робить президент".

"Коли майже все передали в управління іноземним наглядовим радам, коли вже прийняли закони про розпродаж землі і державної власності, прийняли меморандум з МВФ, який несумісний з суверенітетом України, – вноситься документ, начебто про проведення референдуму", – обурилася голова партії.

При цьому Юлія Тимошенко застерегла, що згідно з президентським законопроєктом про народовладдя, громадян фактично позбавляють права домагатися референдуму з власної волі.

"Якщо ми обговорюємо питання референдуму за народною ініціативою, і як вето народне на закони, то давайте не будемо лукавити й не будемо підставляти людей під той закон, який для них працювати не буде. Один референдум по вето на закон у рік. Хіба це народовладдя? Ні, це обман", – наголосила лідер "Батьківщини".

За словами Юлії Тимошенко, країні потрібна не чергова імітація, а реальні інструменти народовладдя.

"Наша команда завчасно внесла свій законопроєкт про референдум. Давайте разом попрацюємо над тим, щоб ці закони реально дали людям право проводити референдум, накладати вето на закони, які їм не подобаються, і щоб люди відчули, що їх хоча б раз за всі ці роки не обдурили", – закликала Юлія Тимошенко.