RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Тимошенко взяла участь у зустрічі лідерів Східного партнерства з Європейської народної партії

У середу, 17 червня, голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та її заступник, перший заступник голови Комітету ВРУ з зовнішньої політики Григорій Немиря взяли участь у 7 зустрічі лідерів Східного партнерства з Європейської народної партії.

Про це пише прес-служба партії.

"Дорога родино ЄНП, я дуже рада бачити вас усіх на цій зустрічі. Хочу подякувати, що у час, коли ви зіткнулися з пандемією коронавірусу, ви змогли витримати удар, захистити свої країни та допомогли нам захистити наші. Пандемія була перевіркою всіх систем життя, і я переконана, що кожній країні треба зробити висновки й посилити всі інституції, які можуть захищати нас від таких викликів", – наголосила Юлія Тимошенко.

Вона зазначила, що пандемія призвела до економічного падіння, тому настав час докласти зусиль для досягнення миру в Україні.

"Під час пандемії економіки багатьох країн, включаючи Росію, у тяжкому стані, тому санкції є найбільш відчутними. Треба негайно докладати зусиль для досягнення справжнього миру в Україні на справедливих умовах", – підкреслила лідер "Батьківщини".

Вона поінформувала про політичну та соціально-економічну ситуацію, та звернула увагу, що останні 6 років в Україні відбувалася реформа правосуддя. На її думку, "нові гучні політичні справи стануть тестом на ефективність реформ". Юлія Тимошенко повідомила, що згідно з останніми опитуваннями, 60% респондентів вважають, що країна рухається у неправильному напрямку. Саме тому "Батьківщина" розпочинає об’єднання демократичних сил.

"Спостерігаємо зростаючу нестабільність в Україні – економічну, соціальну і безпекову. Вихід із ситуації бачу тільки в об‘єднанні проєвропейських демократичних сил задля збереження країни", – наголосила лідер "Батьківщини".

Під час зустрічі у режимі відеоконференції, учасники обговорили зміцнення співпраці, можливість посилення співпраці з асоційованими країнами, розглянули шляхи сприяння безпековій співпраці та зміцнення інституцій, верховенства права і поваги до прав людини, а також обговорили політичну ситуацію в країнах-партнерах та геополітичні виклики. Окрім того, йшлося про ситуацію з Covid-19 у Європі та зусилля держав з подолання наслідків пандемії.

У зустрічі брали участь президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем‘єр-міністр Хорватії Андрєй Плєнкович (країна наразі головує в ЄС), президент Кіпру Нікос Анастасіадіс, та інші лідери та політики ЄС.

Європейська народна партія проводила останню зустріч лідерів Східного партнерства з ЄНП у 2017 році в Брюсселі після зустрічей у Ризі, Кишиневі, Батумі, Єревані та Вільнюсі.

ЄНП є найбільшою та найвпливовішою політичною силою на європейському континенті. До її складу входять 83 партії та партнери з 43 країн, серед яких і "Батьківщина", президент Європейської комісії, 11 голів країн-членів ЄС та 4 голови країн, які не є членами ЄС, 10 членів ЄК; вона має найбільшу фракцію в Європарламенті.