RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Журналістка закликала Геруса пояснити його зв'язок з фіктивною фірмою зі Швейцарії

Журналістка Ярослава Коба вимагає від народного депутата від "Слуги народу" Андрія Геруса прокоментувати інформацію про його тіньову структуру, яка регулярно отримує дотації.

Про це вона написала у Facebook.

"Нещодавно Геннадій Москаль заявив, що має документи, які вказують на можливий корупційний зв'язок швейцарської компанії "ЄДГ КОНСАЛТИНГ ЛТД" з Андрієм Герусом. Москаль підозрює, що підприємство є фіктивною організацією, яка відмиває гроші, отримані злочинним шляхом... Як тільки в 2011 році Герус став співвласником ТОВ "Солом'янський МПЗ", компанія стає інвестором підприємства і починає вкладати в нього гроші: 15.11.2011 "ЄДГ КОНСАЛТИНГ ЛТД" внесла в статутний фонд 7 976 850 грн; 13.09.2012 - 11 174 050 грн; 24.12.2012 - 12 772 650 грн; Коли в 2019 році Герус стає народним депутатом, "ЄДГ КОНСАЛТИНГ ЛТД" виходить зі складу засновників "Солом'янський МПЗ", замість швейцарців туди "заходить" Ніколаюк Андрій Олександрович, який є двоюрідним братом дружини Геруса, Наталії Герус", - зазначила Коба.

Також Геннадій Москаль не виключив, що "швейцарська фірма може бути заснована агентурою ФСБ РФ в цілях фінансування агентів впливу в Україні".

Журналістка розповіла про засновників і власників швейцарської "ЄДГ КОНСАЛТИНГ ЛТД".

"ЄДГ КОНСАЛТИНГ ЛТД" має двох власників: Крістофа Андреаса Ньюмака (Швейцарія, місто Рапперсвіль, вул. Обердорфштрассе, 3255) і Фелікса Файха (Швейцарія, Шінделеджі, вул. Штутштрассе, 8834). З профілів в Facebook і Twitter можна побачити, що Фелікс Файх і Крістоф Ньомак є молодими людьми, і Фелікс ще студент коледжу", - вказала вона.

Коба звернулася до Геруса, щоб він підтвердив або спростував цю інформацію: "дайте відповідь - чи відповідає дійсності ця інформація?" - написала вона.

До цього журналіст Всеволод Філімоненко розповів, як в Києві активісти збирали гроші, щоб виплатити 100 тис дол карткового боргу Геруса. Також Філімоненко розповів, як активісти провідали батька Геруса, щоб дізнатися його думку про картковий борг сина.

"Коли (Герус) поступав до Києва, я переживав, що буде в карти грати ... Він умів трошки грати в карти ... Хтось із журналістів написав, що він програв 100 тисяч доларів - він це і підхопив", - згадував батько "слуги" народу.

Як писали "Вести", раніше президент відмовився від ідеї розглянути кандидатуру Геруса на посаду міністра енергетики, нібито через його карткові борги: "Причиною рішення стала інформація про картярські борги народного депутата, про його пристрасть до азартних ігор", - заявили ЗМІ з посиланням на джерело в Офісі президента.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що народний депутат Андрій Герус міг програти в карти 100 тис доларів. Відповідна розписка нібито була отримана з пошти народного депутата, пароль від якої зберігався в телеграм-боті UA Baza Bot. Пізніше в мережі з'явилася розписка, згідно з якою нардеп Герус зобов'язується повернути комусь 9000 доларів.