RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Якщо влада не наведе порядок, ми створимо дружини для захисту від бандитів - Рабинович

Влада повинна навести порядок в країні, інакше люди самі почнуть створювати дружини і захищатися від зловмисників.

Таку думку висловив народний депутат України, співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович, коментуючи в інтерв'ю "112 Україна" жорстоке побиття представника Партії Шарія, яке відбулося 24 червня в Харкові.

"Побиття неугодних - це не нові речі, подібні методи застосовували з 1937 року нацисти в Німеччині, коли загони залякували людей, вбивали опонентів. Те, що сталося - це початок періоду, коли псевдопатріотичні загони ведуть Україну до повального терору, і відбувається все це при бездіяльності влади", - підкреслив політик.

Вадим Рабинович як народний депутат звернувся до керівництва МВС і СБУ.

"Ви зобов'язані протягом найближчих годин заарештувати цих нелюдів, вбивць, інакше розпишетеся в тому, що віддали країну на розтерзання бандитам! Якщо ви цього не зробите, ми самі будемо організовувати дружини і захищати свої життя, оскільки будемо розуміти: на захист влади розраховувати не варто", - попередив парламентарій.

Співголова партії "Опозиційна платформа - За життя" також дав пораду президенту.

"Відпочиньте від записування відеозвернень, зберіть силовиків і наведіть порядок в країні. Якщо не можете цього зробити - розпишетеся у власному безсиллі! Жарти закінчилися! Людина бореться за життя, і випадок з активістом Партії Шарія - не поодинокий, таке відбувається в кожній області!" - звернув увагу політик.

Він нагадав і про те, що за день до інциденту потерпілий написав заяву, в якій вказав, що за ним стежать і йому загрожують.

"Якщо раніше радикали ховалися, то сьогодні відкрито говорять: "Так, ми йдемо вбивати!"- звернув увагу депутат.

На його думку, зараз варто очікувати одного з двох варіантів розвитку подій.

"Або влада наведе порядок на вулицях, або ми повинні усвідомити, що чекати порятунку нам не від кого і самим організовувати народні дружини самозахисту від цих бандитів. А залякувати і вбивати нас по одному ми не дамо!" - попередив Вадим Рабинович.