RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Олег Уруський призначений віце-прем'єром: хто він і чим буде займатися

Верховна Рада України на своєму засіданні 16 липня призначила Олега Уруського на посаду віце-прем’єра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Верховної Ради України у Twitter.

Свої голоси за таке рішення віддали 250 нардепів, проти виступили 18 народних обранців, ще 51 нардеп утримався, а 53 не голосували.

Олег Уруський – колишній голова Державного космічного агентства. Під час свого виступу в Раді він назвав розгляд свого призначення на посаду поверненням тих боргів, які промисловість України отримала в результаті прийняття певних управлінських рішень, зроблених багато років тому.

Найпершим своїм завданням Уруський назвав налагодження системи, "щоб ми позбулися того хаосу, в якому знаходиться наша промисловість".

"Те, що у нас немає системного підходу, свідченням цього є, наприклад, якщо ми проаналізуємо, яким чином відбувається в оборонно-промисловому комплексі управління, то той закон про особливості управління підприємствами оборонно-промислового комплексу вимагає змін", - сказав Уруський під час свого виступу у парламенті.

Як повідомляв "Апостроф", Верховна Рада України на своєму засіданні у четвер, 16 липня, підтримала кандидатуру Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку.

Також Верховна Рада під час засідання 16 липня проголосувала за призначення Ольги Піщанської главою Антимонопольного комітету.