RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У МВС розповіли про серйозну психічну хворобу у київського терориста

Сухроб Карімов, який у понеділок, 3 серпня, в Києві захопив заручницю в відділенні банку і погрожував вибухом, страждав на олігофренію.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

За словами заступника міністра, за інформацією, отриманою з батьківщини терориста - Узбекистану, Сухроб Карімов з 1998 року перебував на обліку в психоневрологічному обліку з діагнозом "Олігофренія". Цей діагноз був йому поставлений, коли йому було всього лише 10 років.

"В Україні він вів до сьогоднішнього дня спокійний спосіб життя, до кримінальної відповідальності не притягувався", - додав Геращенко.

Для довідки: олігофренія (недоумкуватість) - вроджене або рано придбане (в перші 3 роки життя) слабоумство, яке виражається в недорозвиненні всієї психіки, але переважно інтелекту. Вроджене слабоумство з ознаками недорозвинення (олігофренію) прийнято відрізняти від деменції - придбаного недоумства з розпадом психічної діяльності.

Як повідомляв "Апостроф", в ході спецоперації в Києві силовики затримали терориста Сухроба Карімова, який захопив заручника в БЦ "Леонардо".