RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У МВС жорстко відреагували на пропозицію Фокіна дати особливий статус всьому Донбасу

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розкритикував заяви першого заступника глави української делегації в ТКГ по врегулюванню ситуації на Донбасі Вітольда Фокіна, який запропонував надати особливий статус всьому Донбасу.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці МВС України у Facebook.

За словами Авакова, заяви Фокіна про загальну амністію і особливий статус для всього Донбасу не відповідають національним інтересам і є провокативними.

"Жоден наш солдат не має гинути через недолугі політичні спекуляції. Тому заява представника України у ТКГ В. Фокіна про загальну амністію та особливий статус для всієї території Донбасу є провокативною і не відповідає національним інтересам", - йдеться в заяві Авакова.

Міністр внутрішніх справ наголосив, що, перш за все, треба пам'ятати про те, що за кожен клаптик української землі на Донбасі загинули тисячі наших солдат.

Як повідомляв "Апостроф", голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що профільний комітет Верховної Ради розглянув звернення глави української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука щодо врегулювання ситуації на Донбасі і проведення там місцевих виборів у відповідності до Мінських угод. За його словами, прогресу у вирішенні питання з проведенням виборів на Донбасі поки немає.