RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

"Витрачають мільярди, не маючи плану роботи": Рабинович розкритикував Кабмін і анонсував його перезавантаження

Керівництво Верховної Ради висловило сподівання, що парламенту вдасться прийняти Державний бюджет на 2021 рік у встановлені законодавством терміни. Однак у опозиції є сумніви щодо стратегії уряду в цьому питанні.

Про це заявив народний депутат України, співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович перед пленарним засіданням.

Політик запропонував "подивитися на ланцюжок подій".

"У Кабмін прийшов Гончарук - "геніальний прем'єр", який днями влаштувався на роботу в американську організацію. Курт Волкер, який від імені американської адміністрації курирував України, знайшов роботу в нашій країні - на залізниці. Не хочуть вони у себе працювати, хочуть на нас наживатися ... "Зелені кнопочки" проголосували і поставили "геніального" Шмигаля, який в Раду вніс таку програму уряду, яку навіть "слуги" (критикували). Депутати сказали програму допрацювати. Шмигаль цього не зробив, і працює без програми Кабміну взагалі. Уряд витрачає мільярди гривень, не маючи навіть плану роботи, витрачає кошти незрозуміло куди!" - обурився Рабинович.

Народний депутат підкреслив, що поки не знає, який бюджет представить уряд, програму якого не затвердили самі "зелені".

"Такого немає ніде в світі! Україна виплатила кредиторам 2,4 млрд, з них півмільярда - це відсотки. Перед цим за 600 млн здали всю країну, поставили на ключові посади іноземців, а тепер відсотки платимо", - обурився Вадим Рабинович.

Прокоментував політик і роботу президента Володимира Зеленського.

"Президент їздить по країні, відкриває дороги. Де президент (за Конституцією), а де дороги?! Мабуть, тому що прогресу в інших справах немає вирішив займатися дорогами. На ці дороги пішов весь "коронавірусний фонд!" - звернув увагу співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя".

Вадим Рабинович не виключає, що влада зрозуміла свої помилки і тепер готує чергове перезавантаження.

"Кажуть, що, можливо, замінять деяких міністрів. Думаю, на жовтень-листопад у них запланована відставка прем'єра. У кулуарах подейкують, що генпрокурора Венедіктову хочуть перемістити на позицію міністра юстиції, голову СБУ Івана Баканова - на генпрокурора. Вимальовується цікавий перший віцепрем'єр. Але що вони в підсумку "народять" - ніхто не знає... Можна зробити висновок: чим швидше ми від цієї влади позбудемося, тим швидше заживемо нормальним життям. Це як у сім'ї: якщо 10 років чоловік вам розповідає, який він хороший, але сімейне життя не складається, то потрібно гнати такого чоловіка", - резюмував Вадим Рабинович.