RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Партія Порошенко закликала провести масове тестування на коронавірус у учнів і освітян у Києві

У зв'язку з різким зростанням кількості захворювань і ускладненням епідеміологічної ситуації в столиці, Київська міська організація політичної партії "Європейська Солідарність" вимагає від Київської міської адміністрації і уряду забезпечити термінове тестування на коронавірус всіх учнів і вчителів Києва, а також викладачів дошкільних установ.

Про це повідомляє пресслужба "Європейської Солідарності", передає "Прямий".

"У перші дні деякі школи не почали навчання, а окремі класи відправлені на карантин. При збереженні тенденції через кілька місяців в столиці можуть бути закриті всі школи міста. Ми вимагаємо від керівництва міста терміново звернутися до Верховної Ради і уряду з вимогою ввести 100%-ву надбавку працівникам шкіл і дошкільних установ, які опинилися в найбільшій групі ризику. Вимагаємо від уряду терміново внести на розгляд Верховної Ради законопроект про страхування здоров'я і життя вчителів, негайно забезпечити шкільні установи засобами індивідуального захисту", - зазначили в партії.

Як вказали в "ЄС", відповідальність за невиконання вимог і погіршення епідеміологічної обстановки ляже на чинну владу.

"У разі невиконання цих превентивних заходів вся відповідальність ляже виключно на міську владу, Кабінет міністрів і особисто президента Володимира Зеленського, який неодноразово заявляв, що ситуація знаходиться під контролем", - підкреслили в партії.

Станом на 4 вересня в Україні виявили 2723 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Це новий антирекорд. За добу померло 51 осіб.