RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Маніпуляції напередодні виборів: в ОПУ відреагували на санкції Росії проти українських політиків

В Офісі президента України прокоментували введені Росією санкції проти українських політиків і назвали їх "технологічним прийомом" для відволікання уваги від отруєння опозиціонера Олексія Навального і як чергова спроба маніпулювання напередодні місцевих виборів в Україні.

Як передає "Апостроф", про це йдеться в повідомленні прес-служби президента України.

В ОПУ зазначили, що запроваджені проти членів низки українських парламентських партій санкції носять ситуативний спекулятивний характер і спрямовані на досягнення пропагандистських цілей.

"Зараз цей "технологічний прийом" з боку РФ застосований на тлі низки скандальних подій – насамперед безумовного отруєння опозиційного лідера Олексія Навального та тривалої політичної кризи в Білорусі, які різко погіршують ставлення світової спільноти до самої Російської Федерації та змушують світове співтовариство вкотре переглянути формати відносин з РФ у бік подальшої жорсткості й ізоляції", - наголосили в президентській адміністрації.

У президента вважають, що таким чином Росія намагається захистити свої ситуативні інтереси та зменшити інформаційний вплив численних негативних чинників на громадську думку всередині країни.

"Якщо сьогоднішнє запровадження обмежувальних санкцій стосується принципових позицій, позицій, які так чи інакше зачіпають наше ставлення до безумовності територіальної цілісності України, до високих стандартів демократії, свободи та прав людини, до непорушності постулату про країну-окупанта, яка анексувала частину наших територій, то по всіх цих позиціях ми абсолютно єдині. Незалежно від партійної приналежності та політичних розбіжностей. І в такому разі рекомендуємо запроваджувати санкції відразу проти всіх наших парламентаріїв і навіть проти всіх наших громадян. З метою економії часу, необхідного для складання індивідуальних санкційних списків. Так буде чесно й справедливо", - наголосили в ОПУ.

В Офісі президента України також звернули увагу на те, що чергові маніпуляції Кремля з'явилися саме напередодні місцевих виборів в Україні, що, очевидно, має на меті підіграти певним політичним групам.

"На жаль для російської сторони, всі подібні маніпуляції ми прекрасно вміємо читати й вони абсолютно не впливають на наше внутрішнє політичне здоров'я", - резюмували у президента.

Як повідомляв "Апостроф", у Міністерстві закордонних справ України закликали партнерів нашої країни задіяти санкції проти Росії через отруєння опозиційного політика Олександра Навального.