RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Тепер під контролем Медведчука і росіян: заступник Венедиктової отримав від неї ключові напрямки

Новий заступник Генерального прокурора України Максим Якубовський, який був тісно пов'язаний з главою політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктором Медведчуком, буде курирувати розслідування злочинів у військовій сфері і контролювати "справи Майдану".

Як пише "Апостроф", про це повідомив на своїй Facebook-сторінці голова Громадської організації Центр протидії корупції Віталій Шабунін.

За його інформацією, під керівництвом колишнього юриста Медведчука будуть знаходиться наступні підрозділи:

Спеціалізована прокуратура в сфері нагляду за кримінальними виробництвами у військовій сфері та в сфері оборонно-промислового комплексу;

Департамент організації, процесуального керівництва розслідування і звинувачення в провадженнях про злочини, вчинені у зв'язку з масовими процесами в 2013-2014 роках (так званий департамент у справах Майдану).

Департамент процесуального керівництва в процесах про катування та інші порушення прав громадян правоохоронними органами.

"Завдяки Зеленському, Медведчук і російські контролюють три надважливі напрямки провоохоронно системи України", - зауважив громадський діяч.

Як повідомляв "Апостроф", новим Генеральним прокурором України може бути призначений діючий глава Служби безпеки України Іван Баканов. У той же час Ірина Венедиктова може зайняти пост міністра юстиції.