RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

27 вересня

Всі новини

"Батьківщина" вимагає у влади захистити українців в умовах пандемії коронавірусу - Сергій Соболєв

Влада має зробити все можливе, аби захистити людей в умовах прискореного поширення коронавірусу, а президент повинен прозвітувати перед українцями про дії у боротьбі з хворобою.

Про це заявив заступник голови партії "Батьківщина" Сергій Соболєв під час виступу на Погоджувальній раді лідерів депутатських фракцій та комітетів, передає прес-служба партії.

Політик зауважив, що темпи тестування у країні прискорилися, утім потрібно подбати, щоб люди мали можливість робити це безкоштовно.

"800 тисяч тестів було проведено за останні три тижні. Але ж скільки наші громадяни віддали грошей за ці тести, які, на мій погляд, повинні бути безкоштовні. Це обов’язок української держави, як і будь-якої іншої держави", – зазначив Сергій Соболєв.

Пріоритетним, переконаний політик, є питання захисту лікарів, вчителів, учнів, а також забезпечення належних умов навчання в умовах поширення хвороби.

"До героїв-лікарів і молодшого медичного персоналу додаються герої-вчителі. Ми розуміємо, що у нас тисячі учнів не мають можливості дистанційно вчитися. І не лише в селах, а й у містах. Це пов’язано не лише з відсутністю можливості використовувати інтернет-з’єднання, а й з відсутністю засобів для цього. Як ці діти вчаться, виходить, що вони сидять вдома, позбавлені ключового права на освіту?" – обурився Сергій Соболєв.

Політик переконаний, влада повинна подбати й про належні умови захисту для тисяч членів виборчих комісій та виборців, які прийдуть на дільниці 25 жовтня.

"ЦВК потрібно ухвалювати рішення не про опитування у день виборів, яке невідомим чином вже втретє потрапляє у порядок денний з тією ж назвою, але під іншими номерами. Треба негайно уповноважити ЦВК про захист тисяч громадян на виборчих дільницях", – зауважив Сергій Соболєв.

За його словами, влада недооцінює загрозу вірусу, а кошти на боротьбу з хворобою витрачає неефективно.

"Ресурс, виділений на боротьбу з коронавірусом і, на жаль, просто розбазарений, бо допомога лікарям, молодшому медичному персоналу тепер вже й вчителям була провалена. Але хворобі потрібно протистояти, й обов’язок влади – захистити людей", – наголосив Сергій Соболєв.