RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

П'ять невідкладних кроків: Юлія Тимошенко розповіла про стратегію щодо COVID-19

Лідер "Батьківщини" закликала президента створити та очолити Національний штаб боротьби із COVID-19 і запропонувала перелік невідкладних дій, які треба здійснити, щоб уникнути найгіршого сценарію.

Про це Юлія Тимошенко заявила на пресконференції у Києві.

За її словами, ситуація з хворобою набирає загрозливих для України обертів: країна друга в Європі за темпами захворюваності та за кількістю смертей. Лікарні в багатьох регіонах переповнені, а вакцину, за розрахунками ВООЗ, не варто чекати раніше 2021. Ситуація з настанням холодів лише погіршиться через сплеск сезонної захворюваності.

"Треба діяти негайно. Не критикувати одне одного, бо це бенкет під час чуми. Діяти злагоджено, об’єднавши досвід, професіоналізм і владні повноваження. Звертаюся до президента Зеленського, пропонуючи алгоритм невідкладних кроків, які треба здійснити, щоб уникнути найгіршого сценарію і захистити українців", – наголосила лідер "Батьківщини".

Фахівці команди Тимошенко розробили план заходів, реалізація якого допоможе вберегти життя та здоров’я мільйонів людей. Він передбачає:
– відкриття єдиної багатоканальної гарячої лінії, номер якої знатиме кожен українець, і куди за допомогою звертатимуться всі, хто відчує перші симптоми коронавірусу;
– забезпечення безкоштовними тестами, які мають братися впродовж доби після звернення на гарячу лінію, і робитися за 24 години;
– запровадження мобільних бригад, забезпечених автотранспортом, засобами індивідуального захисту та наборами для тестування – хворі не мають виходити до лікаря і для здачі аналізів;
– надання безкоштовних ліків усім, хто отримав підтвердження хвороби, за протоколом, затвердженим МОЗ;
– розгортання додаткових ліжок та перепрофілювання лікарень під допомогу хворим на КОВІД.

"Це – невідкладні 5 кроків, які мусить зробити влада, щоб захистити людей від КОВІД. Всі ресурси, які були виділені у Фонд боротьби з хворобою, потрібно спрямувати за призначенням – на КОВІД! Як двічі прем’єр-міністр, я стверджую, що грошей достатньо, щоб реалізувати ці кроки", – зазначила Юлія Тимошенко.

Колишня прем’єрка, яка має досвід боротьби з епідеміями, переконана: протидіяти КОВІД можна буде за умови створення Національного штабу на чолі з президентом. Це дозволить координувати діяльність вертикалі влади, яку він очолює. Окрім медичного напрямку, зосередитися на питанні підтримки економіки в умовах пандемії, коли країни почали покладатися винятково на власні сили, та розробки концепції протидії новим глобальним викликам.

"Президент, гарант національної безпеки, нарешті має взяти відповідальність за країну", – наголосила Юлія Тимошенко і зазначила, що невдовзі "Батьківщина" презентує план підтримки економіки та невідкладні кроки щодо зміни стратегії національної безпеки в умовах біологічних загроз, з якими стикнувся світ.