RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

Журналісти розповіли про одну з причин провалу "Слуги народу" на місцевих виборах

Куратори виборчих кампаній "Слуги народу" показали неспроможність на місцевих виборах, але можуть вийти "сухими з води".

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа": Розбір польотів: по кому зі "слуг народу" дзвонить поствиборчий дзвін.

Як пишуть журналісти, "слуги народу" почали шукати винуватця провалу на виборах, проте ситуація може завершитися "призначенням "стрілочників", які були залучені до виборчого процесу по мінімуму".

На виборах керівництво "Слуги народу" вирішило побудувати систему управління передвиборними кампаніями на місцях - за вибори відповідали два центри прийняття рішень - партійні куратори регіонів і керівники облорганізацій "СН". Часто між куратором і головою осередку існувала проблема комунікації, яка приводила до хаосу.

Ситуацію ускладнював також фактор, що куратори часто були не з місцевих, а надіслані в регіон зі столиці нардепи. Всю кампанію вони зрідка навідувалися в регіони, за які нібито мали несли відповідальність. Такі візити часто здійснювалися для галочки раз в тиждень, а візитери не могли вникнути в стан речей в "своїх областях".

"Хто реально міг відстежити ситуацію, що динамічно змінюється, як відомо, в будь-який передвиборній гонці, - це якраз губернатори. Але вони були фактично відсунуті від виборчого процесу зазначенням згори. Тільки деякі з них, кого партія обрала особою місцевої "зеленої" кампанії, були в неї залучені. І то в якійсь мірі за залишковим принципом, а також в умовах "внутрішньовидової боротьби" "слуг народу". Таким чином, відстороненням президентської вертикалі з глав ОДА від місцевих виборів керівництво президентської політичної сили зробило справжню фатальну помилку, за яку ніхто, взагалі-то, не хоче нести відповідальність", - наголошується в матеріалі.