RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Тимошенко назвала розгляд КСУ земельного закону та інших ініціатив президента причиною тиску на суд

Влада влаштувала тиск на Конституційний суд, коли зрозуміла, що той може скасувати її лобістські проекти. Суд прийняв до розгляду подання про неконституційність продажу сільськогосподарської землі, стратегічної власності, введення грального бізнесу, створення іноземних наглядових рад у держкорпораціях, і суддів почали залякувати.

Про це повідомила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час брифінгу у Верховній Раді.

Лідер партії застерегла, що мета інформкампанії з боку влади – "змести цей суд, залишити розпродаж землі та стратегічної власності країни в силі, а на місце чинного Конституційного Суду поставити кишенькових маріонеток, які будуть обслуговувати політику колонізації країни".

Юлія Тимошенко наголосила, що "Батьківщина" завжди була, є та залишається прихильником електронного декларування, повного і чиновниками всіх рівнів, введення найжорсткішої кримінальної відповідальності за корупцію та незаконне збагачення.

"Щоб поставити всі крапки над "і", наша команда внесла три законопроєкти, які передбачають чітке введення електронного декларування на всіх рівнях чиновницької вертикалі. Ми внесли законопроєкт про відповідальність конституційних суддів за порушення закону – але не уряд мусить контролювати суди, а Вища кваліфікаційна комісія. Ми хочемо попросити Верховну Раду негайно розглянути наш законопроєкт про кримінальну відповідальність за неправильне заповнення декларацій та незаконне збагачення. Усе це мусить бути прийнято Верховною Радою, бо не можна залишати Конституційний Суд під тиском і практично управлінням виконавчої гілки влади", – зазначила Юлія Тимошенко.