RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Це вже "вирок": в Україні готують гучні звільнення губернаторів, названо прізвища

В Україні очікуються нові відставки глав облдержадміністрацій, серед головних кандидатів "на виліт" - керівники Харківської, Київської та Херсонської ОДА.

"Апостроф" дізнався подробиці про майбутні кадрові перестановки, які стали відмінною рисою президентства Володимира Зеленського.

У найближчі дні має вирішитися питання звільнення голови Харківської ОДА Олексія Кучера, його відставки чекали ще 28 жовтня, коли в Кабмін подали відповідні документи. Кучер не став авторитетом в області, провалився на виборах, його не поважають місцеві еліти, особливо мер Харкова Геннадій Кернес. До того ж в Харківській області залишилися міста, де людям досі не включили опалення, а це вже схоже на вирок.

За інформацією "Апострофа", ще один кандидат "на виліт" - глава Київської області Василь Володін, який є ставлеником міністра розвитку громад Олексія Чернишова. Однак, у нього ще залишаються шанси зберегти посаду, якщо "слуги" в облраді зуміють сфрмувати більшість. Провал на місцевих виборах Володін списує на надісланих з Києва емісарів (в тому числі - главу обласного осередку Олександра Дубинського), які займалися виборами абияк.

Втратити посаду може голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, відставки якого чекають ще з травня. Кажуть, що він був призначений на цю посаду за протекцією глави фракція "Слуга народу" Давида Арахамія, позиції якого теж зараз дуже хиткі. Після невдалих виборів (перемогу в регіоні здобула "Опозиційна платформа - За життя"), шанси поки що губернатора на збереження посади прагнуть до нуля.

Детальніше про те, що відбувається з губернаторською вертикаллю в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": Кадрові п'ятнашки: чому у Зеленського знову змінюють глав ОДА.