RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Конструктивна альтернативна чинній владі: експерт про роботу "Батьківщини" у владі

На місцевих виборах серед опозиційних політичних партій перше місце посіла "Батьківщина". Команда Тимошенко протягом усієї кампанії створювала змістовну альтернативу іншим політичним силам, адже пропонувала слушні ідеї як для конкретних ОТГ і територій, так і глобально для України. Лідер "Батьківщини" також демонструє конструктивний підхід до вирішення важливих для країни питань.

Про це заявив політичний експерт Костянтин Матвієнко під час круглого столу "Безпорадність влади – чи є альтернатива цій суспільній небезпеці?", який відбувся в ІА "Інтерфакс-Україна", пише РБК-Україна.

"Щойно ЦВК опублікувала офіційні остаточні результати місцевих виборів, як Юлія Тимошенко одразу виступила з конкретними завданнями для фракцій, що зараз створюються у місцевих радах. Ці кроки покликані вирішити найнагальніші проблеми, перед якими опиняються як територіальні громади, так і суспільство загалом. Передусім це логістика щодо боротьби з епідемією коронавірусу. Ми пам’ятаємо, що за ініціативи Тимошенко була ухвалена постанова Верховної Ради з конкретними дорученнями уряду щодо послідовності профілактики, діагностики, лікування КОВІД. Це є продовженням цієї стратегії", – зауважив політексперт.

Він перерахував й інші кроки, озвучені лідером "Батьківщини", зокрема, підтримка малого і середнього бізнесу на час коронавірусу, функціонування освітніх закладів у період карантину, скасування закону про продаж землі, розв’язання екологічних проблем. За словами Костянтина Матвієнка, в кризових умовах потрібно повертатися "від хейту до конструктиву", і такий конструктив демонструє саме Юлія Тимошенко.

"Для мене залишається нез’ясованим питання, чому чинна влада дуже самовпевнено діє, не озираючись на суспільні потреби та пропозиції інших політичних суб’єктів. Тим паче, влада терпить невдачу за невдачею. Тож запитань до неї дуже багато. Їх намагаються ставити журналісти, але на найвищому політичному рівні в парламенті так виглядає, що тільки "Батьківщина" є найбільш системною політичною силою, яка фахово здатна ставити ці питання, а також давати на них конструктивні відповіді з точки зору пропозицій того, що слід робити", – вважає Матвієнко.