RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Зеленський вніс в Раду законопроект про відстрочення введення касових апаратів для ФОП

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проект закону, яким пропонує відтермінувати запровадження обов'язкового використання касових апаратів для малого бізнесу.

Про це йдеться в картці законопроекту4439 від 27.11.2020 на сайті Верховної Ради України.

Так, президент пропонує відтермінувати введення РРО до 1 січня 2022, а далі обов'язково застосовувати для ФОПів другої-четвертої груп.

Також законопроект пропонує:

  • скасувати штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, яка зазначена в денному звіті РРО, і за відсутність попереднього програмування товарів в РРО;
  • продовжити на рік (до 1 січня 2022 року) застосування знижених розмірів фінансових санкцій за порушення суб'єктами господарювання окремих вимог закону про використання РРО при проведенні розрахункових операцій;
  • ввести термін "дистанційні послуги".

Законопроект передбачає незастосування РРО при наданні дистанційних послуг, розрахунки за які здійснюються виключно за допомогою банківських систем дистанційного обслуговування і/або сервісів переказу коштів.

Як повідомляв "Апостроф", 30 листопада в Києві під Верховною Радою на мітинг зібралися підприємці, які раніше вже протестували проти введення РРО.