RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Нардеп Пушкаренко вимагає облаштувати зупинки громадського транспорту захисними конструкціями

Народний депутат від фракції "Слуга народу" Арсеній Пушкаренко звернувся до уряду з вимогою обладнати всі зупинки громадського транспорту захисними металевими стовпчиками.

Про це він заявив під час виступу з трибуни парламенту.

народний депутат України: Арсеній Пушкаренко

"Прошу кожного з вас підтримати моє звернення, щоб Міністерство інфраструктури внесло в галузеві будівельні норми України обов’язкове встановлення захисних стовпчиків на всіх зупинках! Вони мають бути всюди, а не вибірково, як сьогодні", - закликав Пушкаренко народних депутатів.

Він також нагадав, що лише за цей місяць сталося більше 10 наїздів автівок на зупинки громадського транспорту.

"6 листопада в Харкові 5 людей постраждало. 10 листопада, Кропивницький – маршрутка влетіла на зупинку. 11 листопада, Одеса – 4 людини постраждало, з них 2 дитини", - сказав нардеп.

Пушкаренко підкреслює: якби на всіх зупинках були встановлені захисні стовпчики, вони могли б вберегти або хоча б мінімізувати наслідки наїзду. Втім, в Україні таких зупинок мало – навіть попри те, що відповідну норму Мінрегіонрозвитку анонсувало ще в 2018 році. У європейських країнах металевими стовпчиками обладнують не тільки зупинки транспорту, а й великі перехрестя та наземні переходи. Це має стати наступним кроком у захисті пішоходів, впевнений Пушкаренко.

Нагадаємо, 13 листопада у столиці водій влетів у кіоск на транспортній зупинці. Від отриманих травм двоє людей загинули. А 28 жовтня в Києві у зупинку врізався автобус. Один чоловік загинув, трьох госпіталізували.