RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

"Завойовники, які під виглядом допомоги вбивають економіку": Рабинович висловився про роботу МВФ в Україні

Чинна українська влада зробила все, щоб Україною управляли міжнародні валютні організації, зокрема, Міжнародний валютний фонд, "який під виглядом допомоги вбиває економіку України".

Про це заявив народний депутат, співголова політичної партії "Опозиційна платформа - За життя" Вадим Рабинович під час акції проти співпраці України з МВФ під стінами Кабінету міністрів в Києві.

"Ще якихось 20 років тому поляки і угорці приїжджали в Україну за продуктами. Сьогодні ж їх країни - локомотиви європейської економіки, а де ми... Є кілька причин, головна - нами керують обмежені управлінці, а ними керують міжнародні валютні організації, які прийшли нібито нам "допомагати" облаштовувати життя", - заявив Рабинович.

Політик навів приклади, за рахунок чого завдають шкоди українській економіці.

"Чому в заставу МВФ ми повинні були віддати нашу медицину, пенсійну систему, працездатних людей? Відповідь проста: до нас прийшли завойовники, які під виглядом допомоги"вбили"економіку України. Знищені локомотиви нашого авіабудування, суднобудування, космічної галузі", - зазначив парламентарій .

Він нагадав деякі обіцянки влади, що в Україні "буде найкраща в світі медицина", що "гроші підуть за пацієнтом".

"Що ми бачимо? Медицина вбита, а кожен новонароджений вже має віддавати МВФ непомірні кошти! Хіба ми з вами брали ці гроші? Ні! Представники міжнародних фінансових організацій завжди говорили, що Україна - одна з найкорумпованіших країн, але продовжували давати гроші нашій владі - владі корупціонерів", - обурився співголова ОПЗЖ.

У зв'язку з цим народний депутат озвучив ряд пропозицій.

"Перше: українці не повинні розплачуватися за корупціонерів, які сидять в урядових будівлях - нехай МВФ отримує гроші від тих, хто їх займав! Друге: МВФ сам зруйнував економіки 14 країн світу. Наприклад, Угорщина, у якої була важка економічна ситуація, після рецептів Фонду взагалі заборонила діяльність цієї організації у себе в країні, і це дійсно квітуча європейська країна. Ми повинні наслідувати приклад Угорщини і вигнати МВФ з країни! Україна потрібна МВФ лише як "дійна корова"! Міжнародні фонди, які називають себе "друзями" , хочуть у нас забрати землю, знищити промисловість, забрати робочу силу. Але ми можемо зупинити їх, якщо не будемо байдужі до долі України! У нас ще є шанс перемогти! МВФ - геть!" - резюмував Вадим Рабинович.