RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У Кабміні розповіли, коли Україна відновить авіасполучення з ЄС

В Мінінфраструктури назвали дати, коли Україна може відновити авіасполучення з країнами Євросоюзу, яке було припинено через пандемію коронавірусу. За словами міністра Владислава Криклія, у наступному 2021 році Україна планує відновити близько половини перельотів, які були до пандемії.

Про це Криклій розповів в ефірі програми "Що це було?" на 24 каналі.

Міністр наголосив, що Україна, які і інші країни, в плані відновлення авіасполучення залежить від загальної ситуації з поширенням коронавірусу в світі.

"Станом на кінець 2020 року ми виходимо на відновлення рівня перевезень приблизно на 28% у порівнянні з 2019 роком. У наступному 2021 році відновиться половина перельотів", - заявив Криклій.

За словами очільника Мінінфраструктури, очікується, що лише у 2023 році перевезення вийдуть на рівень 2019 року, однак все залежатиме від ситуації з пандемією.

Також Криклій додав, що у першому кварталі 2021 року Європа може повністю відновити перельоти для українців.

"Ми очікуємо, що тоді буде перша історична безвізова подія, це дозволить нашим перевізникам літати в будь-яку країну ЄС без обмежень та двосторонніх угод", - додав Криклій.

Як повідомляв "Апостроф", Україна планує обмежити авіасполучення з Великою Британією та з іншими країнами, де виявили новий мутований штам коронавірусу, до 1 січня 2021 року. Відповідне рішення вже напрацьовано, його ухвалять найближчими днями.