RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Зеленський і Медведчук формуватимуть політичний порядок денний в 2021 році - експерт

Зеленський і Медведчук формуватимуть в Україні політичний порядок денний в 2021 році.

Про це в Facebook заявив політичний оглядач Сергій Розенбаум.

За його словами, КМІС опублікував партійні і президентські рейтинги, і головний висновок - в 2021 за політичний олімп в Україні посперечаються два топ-політика національного масштабу - Володимир Зеленський і Віктор Медведчук, а також їх партії "Слуга народу" і ОПЗЖ.

"Соцопитування підтверджують тенденції: партія влади разом з президентом продовжують стрімко втрачати рейтинг, а ОПЗЖ його стрімко набирає. КМІС дає партії Медведчука 23,1% голосів тих виборців, які визначилися з вибором. За півтора року після парламентських виборів у партії Медведчука плюс 10%. "СН" - друга з 20,9% підтримки, що в два рази менше, ніж було на парламентських виборах в 2019. Очевидно, що розчаровуючись в чинній владі, українці не повертаються до "партій війни", які правили після Революції гідності. Голоси розчарованого електорату переходять до ОПЗЖ. Лідер "Опозиційної платформи - За життя" Віктор Медведчук за рік зміцнив позиції в українському політикумі. Видання "НВ", "Вести" і "Кореспондент" поставили його на п'яте місце в списку найвпливовіших персон України 2020. Разом з ним в топ-5 рейтингів тільки Зеленський і Ахметов. Однак в грудневому президентському рейтингу КМІС Медведчук займає четверте місце з 8,7% підтримки і над ним з перерахованих вище тільки Зеленський", - зазначив він.

Також він передбачив зростання рейтингу і політичного впливу партії ОПЗЖ і Віктора Медведчука.

"Не варто забувати, що в майбутньому рейтинги ОПЗЖ і Медведчука будуть рости, а ось рейтинги "слуг" і Зеленського будуть падати. Зараз Медведчук, за даними опитування КМІС і Фонду ім. Ілька Кучеріва, є політиком з найвищим балансом позитивного рейтингу. Визнають вплив Медведчука і на Заході. У кінці року найбільші західні ЗМІ вибрали двох українських політиків для розгорнутих інтерв'ю. Bloomberg взяло інтерв'ю у Медведчука і заявило, що популярність партії "Опозиційна платформа - за життя" є найвищою серед опозиційних політсил за 6 років. The New York Times взяло інтерв'ю у Зеленського", - зауважив він.

Сергій Розенбаум пояснив, у чому причина успіху ОПЗЖ і її лідера.

"Так чому зростає рейтинг "Опозиційної платформи - За життя"і Віктора Медведчука? Є кілька причин. Він презентував мирний план, який схвалили і Росія, і ОРДЛО, і європейські депутати і який міг би закінчити конфлікт на Донбасі. Він домовився з Росією про зниженні цін на газ для України. Він умовив Путіна зняти санкції з ряду українських підприємств. Домігся можливості поставок і виробництва вакцини від коронавірусу (виробництва РФ – ред.) в Україні. Можна сказати, що зараз в Україні є два політика, які формують порядок денний країни, і які будуть боротися за владу на наступних виборах. Цікаво, що саме в 2021 зможе протиставити реальних дій Медведчука глава держави крім "відосиків" з втомленими дітьми?" - зазначив Розенбаум.