RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Хто замінить Холодницького: в Україні стартує конкурс на посаду глави САП

У понеділок, 25 січня, в Україні починається відбір кандидатів на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), яка після відставки в серпні 2020 року Назарія Холодницького залишається вакантною.

Про це повідомили на сайті Центру протидії корупції.

Як сказано в повідомленні, 19 та 20 січня відбулися засідання комісії з відбору керівника САП, яка вирішила розпочати конкурс з наступного понеділка, 25 січня.

Детальна процедура відбору, затверджена комісією, ще не опублікована, проте передбачається, що конкурс буде включати стандартні етапи з тестування на знання законодавства, практичні завдання, тестування на поліграфі і психологічне дослідження, а також співбесіду.

Рішення щодо кожного кандидата комісія буде приймати 7 голосами за формулою 5 + 2 (тобто 5 представників Верховної Ради та 2 - міжнародні експерти).

"Оголошення конкурсу означає запуск процесу відбору ключового антикорупційного прокурора. Найголовнішим запобіжником в цьому процесі є те, що кандидат зможе йти далі, тільки якщо отримає підтримку визнаних міжнародних експертів. А це фактично унеможливлює перемогу кандидатів з необгрунтованими станом або очевидно недобросовісними рішеннями в минулій практиці ", - зазначив голова ЦПК Віталій Шабунін.

Детальніше про те, чому покинув посаду Холодницький читайте в матеріалі "Апострофа": "Буде весело". Чому Холодницький пішов у відставку і хто стане новим главою САП