RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

Всі новини

Газ має коштувати три гривні, а усе, що понад цієї ціни, влада кладе в кишеню - Юлія Тимошенко

Щоб знизити ціну газ до трьох гривень, потрібно ухвалити законопроєкт №1177, підготовлений "Батьківщина". Він назавжди встановить, що український газ має йти на потреби громадян, з рентабельністю не вище 30%.

На цьому наголосила голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко в ефірі "Українського радіо".

"Це – реальне зниження тарифів. Важливо також, щоб газ, закачаний влітку в державні газові сховища, продавався людям за ціною, за якою був закачаний – з урахуванням зберігання, транспортування та ПДВ. В такому випадку він також коштуватиме не більше трьох гривень", – зауважила Голова "Батьківщини".

Юлія Тимошенко впевнена, що влада не йде на справжнє зниження тарифів, бо зацікавлена в корупційних схемах, і кожну гривню, яку люди переплачують за газ, монополісти "кладуть до своїх кишень".

"Якщо в президента та уряду немає політичної волі відновити справедливість, це свідчить, що інтереси корупціонерів для них дорожче. Тепер слово за депутатами", – підкреслила лідер "Батьківщини".

"Якщо парламент за це не проголосує, це означатиме, що ця влада не здатна встановити справедливі тарифи. Бо для цього насправді досить трьох речей – політичної волі, прагнення справедливості та двох тижнів роботи. Будь-яка влада, яка прийде та буде справедливо ставитися до людей, за два тижні зможе розв’язати це питання. А парламент може вирішити вже сьогодні", – запевнила Юлія Тимошенко.