RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Які телеканали забороняли в Україні та світі: інфографіка за останні 20 років

2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив своїм указом рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) про застосування санкцій проти нардепа Верховної Ради від "Опозиційної платформи - За життя" Тараса Козака терміном на п'ять років і телеканалів Віктора Медведчука "112 Україна", NewsOne і ZIK. У Службі безпеки України пояснили, що блокування каналів – це логічний крок у боротьбі з російською гібридною агресією, а не обмеження свободи слова.

Видання "Слово і діло" зібрало інформацію про всі телеканали, які були закриті з 1999 по 2021 роки низкою країн.

Через пропаганду війни і насильства в 2014 році в Україні були заборонені російські пропагандистські телеканали НТВ, "Россия-24", "Первый канал", "Россия-1", "Звезда", Life News, Russia Today і кілька інших. У 2017 році Нацрада з питань телебачення і радіомовлення також заборонила мовлення російського каналу "Дождь".

Впродовж з 2014 по 2019 рік в Україні через розпалювання ворожнечі і поширення фейкових новин обмежили мовлення 86 телеканалів, 74 з них мають російське походження.

Російські канали заборонені також в країнах Балтії, Молдові, Білорусі та інших.

Як пише у своїй колонці на "Апостроф" військовий оглядач Денис Попович, українська влада скористалася "зайнятістю" президента РФ Володимира Путіна справою опозиціонера Олексія Навального, щоб ввести санкції проти нардепа Тараса Козака і телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK.