RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Зеленський викликав нардепів "на килим" через Вітренка - ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський призначив особисту зустріч з народними депутатами з фракції Слуга народу, тільки з тими, які не голосували раніше за кандидатуру Юрія Вітренка, на 9 лютого у17:00.

Про це пишуть Акценти.

За повідомленням джерела, нардепам, які не голосували за Вітренка"дзвонив особисто глава Офісу президента Андрій Єрмак" близько опівночі і повідомив про терміновий виклик до президента та "сувору необхідність особистої присутності, а також тему зустрічі - третій раунд голосування за Вітренко".

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вже двічі вносив подання кандидатуру Юрія Вітренка на посаду першого віце-прем’єр-міністра - міністра енергетики, однак народним депутатам кожен раз не вистачало голосів для призначення Вітренко. Не вистачило голосів навіть після особистого прохання президента Зеленського в свій день народження.

Як пише видання, народний депутат Гео Лерос повідомив, що депутати, які не голосували за Юрія Вітренка "були позбавлені доплат від олігархічного фінансового пулу, а ті, хто підтримали - отримали додаткову винагороду". Глава фракції Слуга народу Олександр Корнієнко заявив, що по кандидатурі Юрія Вітренка фракція проводить спецоперацію. Які методи переконання депутатів використовує президент Зеленський і глава Офісу президента Єрмак поки не відомо.

Раніше депутат Верховної Ради Георгій Мазурашу заявив, що премії Вітренко він вважає "аморальними".

Також видання пише, що спікер ВРУ Дмитро Разумков втретє також не голосуватиме за Вітренка, "тому що послідовний". У той час, як нардеп Олександр Дубінський висловився категорично проти спроб протягнути Вітренко в міністри енергетики "тому що він брехун".