RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Вітренко знищує реформу "Нафтогазу" заради призначення - експерт

Заради призначення в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко пускає під укіс реформу корпоративного управління "Нафтогазу".

Про це написав інвестаналітик Сергій Фурса в Facebook, коментуючи лист Вітренко до прем'єр-міністра з рекомендацією звільнити главу "Нафтогазу" Андрія Коболєва і Наглядову раду компанії.

"Вітренко хоче знищити реформу корпоративного управління Нафтогазу... Дуже хоче бути обраним міністром... І готовий під ніж навіть реформу корпоративного управління пустити заради помсти", - написав Фурса.

Він підкреслив: знищення реформи корпоративного управління негативно позначиться на співпраці України із західними партнерами.

"Реформа Нафтогазу, яка в тому числі включала в себе реформу корпоративного управління, була важливою частиною реформ в останні роки. І наші західні партнери не раз ставили в приклад цю реформу по інших напрямках. А тепер прийшов Вітренко і вирішив на все плюнути", - додав Фурса.

Крім того, він звернув увагу, що звіт Держаудитслужби, на результати якого посилається Вітренко, виправдовуючи необхідність звільнення керівництва "Нафтогазу" не має нічого спільного з фінансовим аналізом.

"Новий Вітренко хоче звільнити старого Коболєва і стару Наглядову раду, спираючись на звіт державної служби аудиту, який всі розумні люди викинули в топку і який не має нічого спільного з фінансовим аналізом. І Вітренко прекрасно це знає. Ніхто в світі фінансів не сприймає цей папірець серйозно. Ніхто з інвесторів не відреагував на її публікацію. Тому що для всіх фінансистів є аудійована звітність Нафтогазу за міжнародними стандартами", - підкреслив Фурса.

Верховна Рада вже двічі провалила голосування за призначення Юрія Вітренка першим віце-прем'єром-міністром енергетики. Експерти заявляли, що пропозиція кандидатури Вітренко на посаду в уряді свідчить про кадрову кризу влади і звертали увагу на існуючий у Вітренко конфлікт інтересів на 20 млн доларів.