RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

"РНБО не може підміняти собою судову систему": Олег Ляшко прокоментував санкції Ради

Рада національної безпеки і оборони України не може вводити санкції і позбавляти ліцензій українські компанії в обхід рішень суду, підміняючи таким чином судову систему.

Про це заявив лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко, коментуючи нові санкції проти ряду компаній в ефірі каналу "Україна 24".

"Є закон про санкції, за який команда "Радикальної партії" голосувала в парламенті. Ці санкції виключно проти тих, хто фінансує тероризм, російську агресію на Донбасі. Інших причин немає. Ви говорите, на 17 компаній наклали санкції, забрали ліцензії. Сьогодні - ліцензії, завтра - ще щось. З такою історією будь-хто може потрапити під санкції, а потім коли у тебе запитують: за що ввели санкції - на підставі подання СБУ або Генпрокуратури, а в чому ти винен - не знаєш, бо це секретні документи", - сказав він.

За словами Ляшка, вирішувати питання про позбавлення ліцензій повинен суд.

"Якщо вони (компанії, проти яких РНБО ввів санкції) отримали ліцензію незаконно, то за рішенням суду ліцензії повинні бути позбавлені. Іншого інструменту немає", - підкреслив він.

За словами політика, кожен має право знати, в чому його звинувачують.

"У нашій країні ще ніхто не скасував конституційне право на захист. А якщо тебе на підставі секретних документів блокують, позбавляють можливості розпоряджатися своїм майном, ще якихось конституційних прав, можливостей... На якій підставі?" - задається питанням Ляшко.