RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

"Слуга народу" Семінський за допомогою адмінресурсу намагається "віджати" частку в 150 млн дол від "Нафтогазвидобування" - Бутусов

Звинувачення ексміністра транспорту Миколи Рудьковського у викраденні нардепа "Слуги народу" Олега Семінського є спробою Семінського отримати частку в найбільшій газодобувній компанії України - "Нафтогазвидобування".

Про це написав у Facebook журналіст Юрій Бутусов, описавши історію конфлікту.

"Народний депутат Слуга народу Олег Семінський звинувачує екс-міністра транспорту Миколу Рудьковського, що нібито 8 років тому, в 2012, Рудьковський організував його викрадення та катування. У січні Семінський публічно висунув вимоги до Рудьковського віддати йому 10% акцій компанії "Нафтогазвидобування", які нібито Рудьковський 20 років тому при створенні компанії усно обіцяв віддати Семінському 10%. Але коли акції Слузі не віддали, СБУ 25 лютого висунуло проти Рудьковського підозру у викраденні людини - хоча ця стаття не знаходиться в підслідності СБУ", - пише Бутусов, пояснюючи, що звинуваченням доведеться доводити як факт викрадення, так і факт нібито обіцянок віддати акції.

Бутусов вважає, що у війні за частку в "Нафтогазвидобуванні" "Слуга народу" Семінський використовує адмінресурс.

"Справа крутиться тільки завдяки адмінресурсу Слуг, прямим командам силовикам і прокуратурі від фракції і ОП. Семінського підтримує колишній партнер Рудьковського по компанії, а зараз лютий опонент Нестор Шуфрич, депутат ОПЗЖ", - заявляє журналіст.

"Це історія про те, що отримати контроль над однією з найбільших нафтовидобувних компаній в 90-х і отримати депутатський мандат в 2019 міг реально хто попало, кому треба було "вирішити" свої особисті комерційні питання", - резюмує Бутусов.

Раніше Цензор.Нет опублікував записи розмов Семінського і Рудьковського, на яких Семінський заявляє, що став самовільно забирати собі частину доходів компанії, а також претендував на перехід з менеджерської посади для отримання частки ринку в компанії.

На даний момент, за словами представника акціонера Рудьковського, Семінський далі претендує на частку в компанії, користуючись статусом народного депутата.

ЗМІ також опублікували записи розмов Семінського і Рудьковського, з яких випливає, що Семінський готовий був витратити до 7 мільйонів доларів на отримання мандата. У розмові майбутній депутат ділився планами про свою політичну перспективу і готовність балотуватися від будь-якої з партій.