RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

21 червня

Всі новини

Як працюватимуть автомобілі-фантоми для фіксації порушення ПДР: роз'яснення поліції

На вулиці України виїдуть автомобілі-фантоми, які будуть фіксувати порушення правил дорожнього руху під час руху автомобілів в потоці. Ці авто не будуть мати зовнішніх ознак, однак в них будуть їздити патрульні.

Про це розповів радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко в ефірі програми "Утро Дома".

За його словами, ці автомобілі-фантоми не будуть брендованими.

"У нас будуть використовуватися автомобілі-фантоми — це автомобілі зі спеціальним обладнанням, яке в автоматичному режимі фіксує порушення правил дорожнього руху. Вони не брендовані, поліцейські будуть їхати в них у загальному потоці транспортних засобів і в автоматичному режимі виявляти порушення", — розповів Мартиненко.

Також в 2021 році на дорогах України планується додатково встановити 200 камер автофіксації порушень ПДР.

"У нас працюють поліцейські загони, які використовують радари TruCAM. Нещодавно кількість ділянок, де вимірюють швидкість за допомогою TruCAM, збільшилася ще на 60", - розповів радник очільника МВС.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі показали, як виглядають спецавтомобілі "Фантом", які нещодавно отримали українські поліцейські, незабаром вони з'являться на автомобільних дорогах. Машини призначені, зокрема, для прихованого контролю швидкості рухомих транспортних засобів.