RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Міст у Запоріжжі планують відкрити до Дня Незалежності - Кирило Тимошенко

Уже до Дня Незалежності в Запоріжжі буде відкрито рух по всіх частинах мосту через Дніпро.

Про це під час інспекції робіт на об'єкті заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор президентської програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко, пише Укрінформ.

"Минулого року відкрито рух по частині мосту. Завдання - до Дня Незалежності відкрити рух по всіх частинах мосту. Працювати треба і вдень, і вночі. Міст будується темпами, яких не бачила країна. Наше завдання виконати доручення Президента", - сказав заступник голови ОП.

Міст у Запоріжжі є флагманським об'єктом президентської програми "Велике будівництво", роботи там ведуться одночасно на багатьох будівельних майданчиках.

На цей час мостобудівники вже змонтували усі необхідні блоки на підходах до балкового мосту. Триває підготовка до першого етапу насування секції №1, потім будуть продовжені роботи по збірці інших секцій і монтажу інших монтажних блоків.

Одночасно роботи ведуться на споруді №9 на острові Хортиця. Тут укладається основа під тимчасові опори. На завершальному етапі знаходиться збирання четвертої секції прогонової будови моста в районі Кривої бухти на будівельному майданчику №1. Паралельно ведеться укрупнена збірка металоконструкцій тимчасових і монтажних опор.

Монтаж тимчасових опор вагою від 400 до 600 тонн здійснюється за допомогою найбільшого в Європі плавучого крана LK-800.

За словами голови Укравтодору Олександра Кубракова, який також взяв участь в інспектуванні будівництва моста, для підтримки високих темпів будівництва забезпечено фінансування в обсязі 2,2 млрд гривень.

"Фінансування є. Той темп, який підрядник взяв, ми зможемо підтримати", - сказав Кубраков.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у 2021 році в Україні буде побудовано і відновлено 245 штучних споруд. Про це заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко.