RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Політолог розповів, чим може бути корисна Тимошенко Зеленському

Політолог Віталій Кулик розповів, чим може бути корисна лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко президенту України Володимиру Зеленському та чому цього не станеться.

Про це він повідомив під час бесіди з політологом Юрієм Романенком, пише World News.

Кулик висловив думку, що для Зеленського було б ідеально піти на формування і соціалізації коаліції в парламенті саме з Тимошенко.

"Якби він покликав Тимошенко в уряд, це був би, по-перше, новий виток. Вона була б інструментом добивання його олігархічних супротивників, розкрадання електорального простору. Вона б зробила добру справу для Банкової, і можливо для країни. Зараз вона якраз благодійна і з нею можна домовитися про створення уряду з великої літери. Сильного уряду з сильним прем'єром, який зможе розчистити дорогу для Банкової, для можливого другого терміна", - пояснив він.

Кулик підкреслив, що цього не станеться, тому що "є величезний страх" перед Тимошенко.

"Цього не станеться, тому що є величезний страх перед Тимошенко, є величезний страх перед формуванням коаліції. Банкова йде шляхом скупки голосів розколу, йде шляхом реальної політичної корупції і формуванням ситуативної більшості. Тобто в кожній групці будуть кинута кістка у вигляді субвенції, вигляді позбавлення хотілок в майбутньому бюджетному процесі, замість того, щоб створити коаліцію", - зазначив політолог.

Кулик додав, що рейтинги "Батьківщини" трохи підростають. Він заявив, що це відбувається за рахунок того, що Зеленський втрачає голоси, а також за рахунок відходу голосів від п'ятого президента Петра Порошенка і "ОПЗЖ". За його словами, ці голоси відходять в нікуди, а потім абсорбуються у Тимошенко.

"У цього зростання теж є стеля, 12% відповіли з визначилися, це не так багато. Цього недостатньо для формування реальної альтернативи Зеленському, бути головним його опонентом і так далі. Я поки не бачу жодної політичної сили в країні, у якої би було дійсно зростання рейтингу", - сказав Кулик.