RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Халімонгейт: Арахамія ініціює інспекції з перевірки харчування військових

Тендерний скандал Міноборони, в результаті якого компанія-переможець "Військсервіс-волонтер" постачає на фронт гнилі продукти обговорили в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

За словами нардепа Марії Іоновоі, вона повернулася с фронту, де на власні очі пересвідчилася у зниженні якості харчування армійців.

"По харчуванню - я повернулась з фронту, я там буваю майже кожні 3 тижні. Там дійсно є проблеми із харчуванням. Я відправила відповідне депутатське звернення, тому що перше: коли рівні зменшили і продукти гнилі... Є фотографії, я це все надавала, дуже важливо це все виправити", - сказала вона.

Про те, що продукти для армійців стали гіршими заявив напередодні й Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, який також наголосив на високих корупційних ризиках харчових тендерів МО.

Коментуючи цю інформацію, керівник парламентської франції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував виклик Хомчака в Раду.

"(Стосовно корупції) набагато більше важелів ніж у комітету ВР має Генеральна інспекція, є там івійськова служба правопорядку, тобто у них є внутрішня структура. Але ми беремо на замітку це питання, на наступне засідання комітету ми викличемо пана Хомчака, хай він надасть нам факти і тоді будемо робити виїзне засідання - і подивимось яким чином харчуються наші військові", - зауважив він.

Попередньо постачання гнилих продуктів на фронт коментував заступник міністра оборони Ігор Халимон, який власне і відповідає за тендерні процедури відомства. Його окремі ЗМІ вже назвали "зацікавленим" в протягуванні на закупівлях сумнівних фірм-прокладок на кшталт "Військсервіс-волонтер". Остання є монополістом та освоїла на харчуванні військових рекордні майже 6 млрд грн.