RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Перші леді України і Туреччини відкрили нову послугу для українських туристів

У суботу, 10 квітня, президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом в Туреччині. В ході візиту перша леді Олена Зеленська запустила два нові аудіогіди українською мовою в пам'ятках турецької культури.

Візит Зеленського в Туреччину: онлайн і всі подробиці

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Повідомляється, що під час робочого візиту президента України до Турецької Республіки перша леді Олена Зеленська запустила два нові україномовні аудіогіди. Вони запрацювали в Галатській вежі в Стамбулі та в Музеї анатолійських цивілізацій в Анкарі.

Церемонія запуску відбулася за участю першої леді Туреччини Еміне Ердоган.

"Це вже четвертий та п’ятий україномовні аудіогіди на території Туреччини з тринадцяти запущених у межах ініціативи. Ми продовжуємо поширювати українську мову у світі", – зазначила Олена Зеленська.

Перша леді повідомила, що цього року в Туреччині для туристів з України планують відкрити україномовні аудіогіди в музеї Святого Миколая (м. Демре), в Археологічному музеї (м. Анталія) та в музеї Мевляни (м. Конья).

За словами Олени Зеленської, впровадження аудіогідів українською мовою є частиною напрямку культурної дипломатії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стали відомі головні теми переговорів Володимира Зеленського та Реджепа Ердогана під час зустрічі в Туреччині.