RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Рада провалила голосування за введення мораторію на зростання тарифів

У вівторок, 13 квітня, народні депутати на позачерговому засіданні Верховної Ради не змогли запровадити мораторій на підняття тарифів для населення. За відповідний проект постанови віддали свої голоси лише 153 нардепи.

Про це стало відомо в ході засідання парламенту, передає прес-служба Верховної ради України.

13 квітня в парламенті розглядали проект постанови №4609 про звернення до Кабінету Міністрів України щодо скасування необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії. Народний депутат Тарас Батенко запропонував народним депутатам підтримати звернення до Кабінету Міністрів України щодо недопущення необґрунтованого збільшення вартості енергоносіїв та введення мораторію терміном на 1 рік на підвищення тарифів на енергоносії, а також опалення та гарячу воду.

Голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус повідомив, що Комітет не підтримав проект Постанови і пропонує його відхилити. Він нагадав, що 28 січня було ухвалено постанову, якою врегульовано основні проблемні питання.

За результатами голосування проект постанови №4609 не набрав достатньої кількості голосів ("за" - 153) і був відхилений.

Як повідомляв "Апостроф", Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, ухвалила рішення щодо річних контрактів напоставку газу для населення - з 1 травня 2021 року всі споживачі отримають фіксовану ціну на газ.